Warme ontbijtmuffins

0

Eet je ’s morgens wel eens een bakje kwark of yoghurt met muesli? Of met havermout en vers fruit? Deze muffins hebben zo ongeveer dezelfde ingrediënten, maar warm uit de oven eet het toch net iets anders dan koud uit een bakje, vind ik. Snel gemaakt en omdat er geen vet en geen suiker in zit, zijn ze best gezond ook nog.

Ik had ze in papieren muffinvormpjes gedaan, maar dat was niet zo’n goed idee, want juist omdat er geen vet in het beslag zit, plakt het als een malle aan het papier. Goede leer voor een volgende keer. Wij hadden die 12 warme muffins zo op. Maar dat kwam natuurlijk omdat er zoveel aan die papiertjes bleek plakken. Met een beetje vruchtencompote erin echt een taartje!

Wat heb je nodig?

Aan keukenspul:

Keukenweegschaal, muffinblik/vorm voor 12 muffins en een oven.

Ingrediënten voor 12 ontbijtmuffins

  • 2 rijpe bananen
  • 180 gram bloem van tarwe, spelt of fijngemalen havervlokken (in de koffiemolen, doe ik dat)
  • 250 gram volle kwark
  • ½ zakje bakpoeder (flinke theelepel)
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • theelepel kaneel
  • handje rozijnen

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de rozijnen en zet ze in een kopje warm water om te wellen. Vet het muffinblik of siliconen muffinvorm niet te zuinig in met boter of olie. Prak de bananen fijn met een vork.

Doe alle ingrediënten, behalve de rozijnen in een kom en meng door elkaar. Met de hand of met een pollepel gaat dat prima. Als het een samenhangend geheel is geworden doe je de goed uitgelekte en op een velletje keukenpapier gedroogde rozijnen er doorheen.

Vul de muffinvormpjes gelijkmatig. Met twee lepels gaat dat wat makkelijker omdat het nogal een kleffe boel is. Laat ze 3 kwartier in de oven garen. Ze zijn nog wel wat vochtig van binnen, maar niet ongaar. Meteen serveren. Ze zijn koud vast ook wel lekker, maar wij hebben het niet zover laten komen.

Smakelijk!

Reina Foppen deelt regelmatig lekkere en makkelijk recepten op onze site. Alle recepten vind je hier. 

Leave A Reply