Peterselieomelet met gegrilde shiitake

0

Een opvallend knalgroen lunchgerecht, waar je zelf meteen hartstikke vrolijk van wordt en waar je zeker de show mee steelt.

Een peterselieomeletje kun je natuurlijk ook maken door peterselie fijn te knippen en door een losgeklopt ei heen te kloppen, maar ik deed het allemaal samen in de blender, waardoor je een supermooie groene eiersmurrie krijgt. En een dito omelet dus.

In mijn nieuwe keramische koekenpan kan ik de omelet langzaam laten garen zonder dat hij aanbakt en dan blijft hij ook nog eens mooi groen. Ik kon mijn geluk niet op. Het is ook nog eens erg lekker.

Wat heb je nodig?

Aan keukenspul:

Een blender, grote koekenpan met deksel (of zo’n grote spatdeksel met gaatjes) en een grillpan of -plaat.

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 1 bos verse peterselie
  • 1 bakje shiitake of kastanjechampignons
  • (1/2) zakje gemengde sla, rucola, babyspinazie, als het maar groen is
  • olijfolie extra vergine
  • peper en zout

Aan de slag!

Was de peterselie on de kraan en schud het water en goed uit. Breek 6 eieren in de blender en voeg de peterselie toe, met stelen en al. Snijden of knippen hoeft niet als je het toch in de blender doet. Maal dit samen, met een beetje zout en peper erbij, tot er een mooi egaal-groen mengsel is ontstaan.

Doe een scheutje olijfolie in een wijde koekenpan en verwarm de pan op matig vuur. Giet het omeletmengsel in de pan en dek af met een deksel – laat langzaam garen. Ondertussen grill je de shiitake of champignons in z’n geheel tussen een grillplaat of op een grillpan. Maal er wat peper over. Controleer ondertussen of de omelet niet donker wordt aan de onderkant. Als de bovenkant gestold is, de omelet keren om nog even door te garen.

Serveer de omelet op een groot bord of platte schaal. De meest groene kant boven! Verdeel de gegrilde shiitake over de omelet en leg in het midden een hoopje groen sla. Giet een scheutje olijfolie over en  smullen maar!

Reina Foppen deelt regelmatig lekkere en makkelijk recepten op onze site. Alle recepten vind je hier. 

Leave A Reply