Plaatomelet met aubergines

0

Een lekker lunchgerecht, of om in reepjes bij de borrel te servereen, of om een zomerse picknick mee te versieren. Je hebt er wel een oven voor nodig, maar verder is het verassend weinig werk voor een gegarandeerd succesvol vegetarisch gerechtje.

Wat heb je nodig?

Aan keukenspul: Oven met bakplaat bakpapier

Ingrediënten:

  • 2 grote aubergines
  • 5 eieren, losgeklopt met wat zout
  • 1 pakje geraspte Goudse kaas, of geitenkaas, of een mengsel van die twee
  • gemalen peper naar smaak

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier, zodat ook de randen naar boven deels bedekt zijn. Anders loopt straks het losgeklopte ei onder het papier.

Was de aubergines onder kraan en snijd ze in ronde, dunne plakken. Leg de plakken dakpansgewijs in vier rijen op het bakpapier, een halve aubergine per rij. Het is de bedoeling dat er ruimte tussen de rijen zit. Als je een kleinere oven heb, doe dan drie rijen en meer plakken per rij.

Giet de losgeklopte eieren voorzichtig over de aubergines en zorg dat het niet over de randen van het bakpapier heen vloeit. Kruid het met peper uit de molen en/of met verse tijm, ook lekker. Verdeel de geraspte kaas over de aubergineplakken.

Zet in de hete oven gedurende 20 minuten of tot de bovenkant goudgeel is gekleurd. Je kunt het vel bakpapier eenvoudig van de bakplaat op een snijplank of het aanrecht plaatsen en de omelet verdelen in vier lange repen, die je vervolgens weer in vierkanten snijdt of in de grootte die jij handig vindt. Je kunt het gerecht warm of lauw serveren. De volgende dag even opwarmen in de oven gaat heel goed!

Eet smakelijk!

Reina deel regelmatig lekkere en makkelijk recepten op onze site. Meer van haar recepten vind je hier. 

Leave A Reply