Soep voor een weeshuis

0

Deze zomer ging ik mee als kok op het kamp van de turnvereniging. Er waren 44 monden te voeden. Met een paar dieetwensen. Koken voor een weeshuis dus.

Ik ging vooral mee om te zorgen dat er gezond zou worden gegeten. De eerste avond maakte ik een snelle verse tomatensoep – vegetarisch, lactosevrij, glutenvrij. En superlekker. Ook als je een pannetje voor 2 personen maakt.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 1 wortel (in kleine blokjes)
  • 2 stengels bleekselderij (draden eraf en in fijne ringetjes)
  • 2 tenen knoflook (uit de knijper)
  • ½ courgette (fijngesneden)
  • 2 zongedroogde tomaten (op olie) in stukjes gesneden
  • oregano
  • 1 kartonnen doosje passata of tomatenblokjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • ½ liter water
  • zeezout & versgemalen peper
  • olijfolie

Aan de slag!

Fruit de wortel en bleekselderij glazig in een bodempje olie, de knoflook erboven fijnknijpen, laat die even mee fruiten en voeg dan de courgette toe.

Als de groenten vocht gaan loslaten de zongedroogde tomaat erbij doen en flink wat oregano en het geheel even lekker laten pruttelen. Daarna de passata of de tomatenblokjes, het bouillonblokje en het water erbij.

Laat de soep even doorkoken en pureer deze dan grof met een staafmixer. Proef op smaak en voeg wat zout en peper toe.

Heerlijk met stokbrood en kruidenboter. Als je wel gluten verdraagt en geen veganist bent.

Reina deel regelmatig lekkere en makkelijk recepten op onze site. Meer van haar recepten vind je hier. 

Leave A Reply