Eiersalade

0

Pasen in de lucht én het aspergeseizoen geopend. Dit gilt om een lekkere zelfgemaakte eiersalade. Fris, zodat het ook met asperges ernaast heel lekker is, maar op een toastje of een vers stokbroodje ook niet te versmaden.

Tijd voor ei! En dit is supermakkelijk, snel en je kunt er naar hartenlust mee variëren. Het is een simpele salade voor een feestje, misschien maak je het een beetje luxer voor de paasbrunch? Echt lekker met asperges – soms kun je van die schonkige minkukels vinden voor een klein prijsje. Die zijn even smakelijk als de veel duurdere kaarsrechte broertjes.

Schillen met een dunschiller, in even grote stukken snijden en kort koken tot ze beetgaar zijn en dan eet je ze door de salade in plaats van ernaast. Blokjes ham erdoor. Of zalm…

Wat heb je nodig aan keukenspul?

Pan, mengkom, mes, groenterasp, snijplank, platte schaal.

Ingrediënten (4-6 personen):

• 8 eieren • ½ gewone of rode ui, • 2 flinke eetlepels crème fraîche of Griekse yoghurt • 2 eetlepels goede mayonaise (geen frietsaus) • 2 bosuitjes in ringetjes gesneden • Versgemalen peper, snuf zout • 1 eetlepel citroensap of witte wijnazijn (geen balsamico – veel te zoet) • eventueel: kleine stukjes appel, bleekselderij, gekookte aspergestukjes, stukjes ham, zalm • Zakje gemengde sla of spinazie voor “er onder”

Aan de slag!

Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat ze schrikken in koud water, pel af en snijd elk ei in 4 parten.

Rasp de ui boven de mengkom. Ja, daar ga je van janken. Voeg de ringetjes bosui, (en evt. de andere ingrediënten) toe. Meng de ingrediënten voor de saus en proef op smaak – de saus mag friszuur zijn. Voeg evt. nog wat citroensap toe.

Schep de ingrediënten heel voorzichtig om met de saus, de partjes ei zoveel mogelijk intact laten. Leg een laagje sla of spinazie op een platte schaal en serveer de grove eiersalade er op.

Evt. verse kruiden er overheen strooien, Jamie Oliver is er niks bij!

Reina deel regelmatig lekkere en makkelijk recepten op onze site. Meer van Reina’s recepten vind je hier.

Leave A Reply