Andijvieroerbak met makreel

1

Vooral als ik erg moe ben na een lange werkdag heb ik soms een enorme behoefte aan snel iets heel lekker pittigs en gezonds.

Waarschijnlijk krijst mijn lichaam daar dan om: zin in vitamines!

Wat ligt er in de koelkast? Een pak gesneden andijvie, een pakje gerookte makreel met peper.

Liever haal ik een verse krop andijvie of makreel van de visboer markt maar als ik op vrijdagavond dit knagende gevoel heb is dat een brug te ver. Dit is snel, heel snel, gezond en, wat erg belangrijk is – heel erg lekker!

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 2 makreelfilets met peper (vacuüm verpakt in de supermarkt)
  • 1 pak gesneden andijvie (400 gram), zelf snijden kan natuurlijk ook prima!
  • ½ courgette (of een rode paprika)
  • 4 tenen knoflook, 1 stuk verse gember ter grootte van een vingerkootje of duim
  • oestersaus
  • olie om in te bakken
  • erbij: noedels of rijst koken volgens de aanwijzing op de verpakking. Noedels is sneller
  • aan keukenspul: een wok.

Aan de slag!

Noedels of rijst koken volgens de aanwijzing op de verpakking. De andijvie is zo snel klaar om te eten (5-10 min.)

Als je geen makreel met peper kunt vinden, neem dat gewone gerookte makreel en voeg een rood pepertje (zonder zaadjes, als je niet van pittig houdt) toe.

Schil de gember en snijd in dunne plakjes of reepjes, Knoflookteentje schillen en in plakjes snijden.

Het vel van de makreelfilets trekken en de vis in grove stukken snijden. Eventueel rode peper van zaadjes ontdoen en in ringetjes snijden. De courgette (of paprika) in blokjes snijden. Als je verse andijvie neemt, deze ook in hele smalle reepjes snijden, goed wassen en droog maken in een slacentrifuge.

Verhit de olie in de pan. Fruit de knoflook en gember (en evt. rode peper) tot de knoflook glazig is en begint te bruinen. Voeg de courgette (of paprika) toe en roerbak tot de groente een beetje glazig is. Voeg de makreel toe en bak het geheel enige minuten op niet te hoog vuur.

Doe dan in één keer de andijvie erbij, zet het vuur hoog en laat de andijvie al roerend slinken, dit gaat razendsnel. Doordat de andijvie veel vocht loslaat roer je dan meteen de aanbaksels los.

Een flinke scheut oestersaus eroverheen en klaar!

Reina deelt regelmatig lekkere en makkelijk te maken recepten op onze site. Meer van Reina’s recepten vind je hier.

 

1 reactie

Leave A Reply