Kip, ik heb je!

0

Het spreekt vanzelf dat je voor dit recept geen plofkip in huis haalt. Toch?

Ik ben niet zo erg van kip, behalve als ik weet dat het beest wat beter en langer geleefd heeft dan haar ploffende soortgenoten. Dan smaakt het ook nog naar iets.

Vlees wat vaak veronachtzaamd wordt van kip, maar wat eigenlijk het meeste smaak heeft zijn kippendijen. Ontbeende kipkarbonades, voor degenen die kip alleen maar bij de supermarkt halen. De poelier (op de markt) heeft het zeker.

Dit is een heerlijk recept om een paar rimpelige appels op een fijne manier weg te werken, zonder dat je ze tot moes kookt. En nu eens appel zónder kaneel. Hoewel die specerij dan weer erg goed voor je gezondheid schijnt te zijn, vooral in combinatie met honing.

Wat heb je nodig?

• een ovenschaal

• het aantal appels gelijk aan het aantal personen

• een kippendij (zonder vel) per persoon, als deze groot zijn, anders twee kleintjes per persoon. (Kipfilet kan ook, hoor, dan 1 kipfilet per persoon rekenen)

• geraspte kaas (Gruyere of Maaslander is lekker, beetje zoetig) of een rol geitenkaas

• ¼ liter bouillon (van een blokje) of witte wijn met water (voor 3-4 personen, anders aanpassen)

• laurierblaadjes of verse thijm

• zout & peper

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Schil de appels, snij ze half door en verwijder het klokhuis. Leg de halve appels met de bolle kant naar beneden in de ovenschaal. Bestrooi de appelhelften rijkelijk met kaas of leg er een rondje geitenkaas op.

Leg hier bovenop een (half) kippendijtje of een halve kipfilet (in de lengte doorgesneden). Bestrooi met zout en peper en leg er laurierblaadjes of verse thijm bovenop.

Giet de bouillon of de witte wijn (aangelengd met een beetje water) in de ovenschaal en zet deze zo’n 45-60 minuten in de oven.

Erg lekker met gekookte gierst of quinoa en een groene salade.

Reina deelt regelmatig lekkere en makkelijk te maken recepten op onze site. Meer van Reina’s Recepten vind je hier.

Leave A Reply