hello gorgeous nummer 17 – winter 2016

 6,95

Nummer 17 is uit, een special over 35 jaar hiv/aids. Met onder meer interviews met kunstenaar AA Bronson, Hans Moerkerk, Marieke Been en een beeldreportage – gebaseerd op de eerste Amerikaanse campagnes – over hoe je hiv kunt voorkomen. 

In dit magazine kijken we terug op 35 jaar hiv/aids. Zo blikt kunstenaar AA Bronson terug op zijn tijd met het kunstcollectief General Idea.

Hans Moerkerk komt ook aan het woord. Hij maakte zich in de jaren tachtig sterk voor een grote rol van de homogemeenschap in het vormgeven van het hiv-beleid in de strijd tegen hiv.

Sociaal-psychiatrisch verpleegkundige Marieke Been viert volgend jaar haar 25-jarig jubileum bij het hiv-team van GGZInGeest. Zij begon te werken in de tijd waarin mensen met hiv en aids bezig waren met afscheid en sterven.

De Safe Sex Guerrilla maakten in de jaren negentig in binnen- en buitenland furore met hun theatrale hiv-preventie acts voor clubs en feesten. Wij spreken met acht van hen over deze intense tijd.

Ook interviewen we Kenny en Astrid. Zij zijn geboren in 1981 en leven nu zelf met hiv.

Geïnspireerd op de eerste Amerikaanse hiv-preventie campagnes, geven we in een beeldreportage onze eigen draai aan de vraag: hoe voorkom je hiv.

We blikken ook vooruit met Peter Reiss, die in 2018 de Wereld Aids Conferentie in ons land organiseert. De Amerikaanse Shannon Weber vertelt waarom PrEP ook een keuze voor vrouwen moet zijn.

Met columns van Boris Dittrich en Vera Bergkamp.

Categorie: