IJsbreker

0

Celicia (39) organiseert Ladies Nights: avonden die in het teken staan van seks en seksspeeltjes. Gewoon bij mensen aan de keukentafel. En zoals de naam al doet vermoeden, met name voor vrouwen. Al blijft de rol van mannen zeker niet onderbelicht.

Wanneer Celicia met haar grote roze koffer een huis binnenstapt voor een nieuwe Ladies Night, is de sfeer altijd een beetje gespannen. Er wordt wat gegiecheld, hier en daar wat zenuwachtig met een stoel geschoven, en wanneer de koffer open gaat worden er vaak grappen gemaakt. Celicia tovert dan allerlei soorten en maten seksspeeltjes tevoorschijn, die de vrouwen met grote ogen gadeslaan. Voordat ze echter met de praktijk beziggaan, duiken ze eerst in de theorie. Celicia: “Ik heb altijd grote kaarten bij me, één van de penis en één van de vulva. Dan vertel ik hoe het er allemaal uitziet en hoe het voelt als je bepaalde plekken aanraakt. We behandelen ook gesprekskaarten met daarop vragen als ‘wat is de gekste plek waar je ooit seks hebt gehad?’ en ‘heb je wel eens een trio gehad?’

Foto Desiree Engelage

Opvallende situaties

Veel over seks praten dus; iets wat Celicia zelf al van jongs af aan heel gemakkelijk doet. Waarom? Dat weet ze niet precies. “Wel gun ik het iedereen. Seks is zo leuk, maar je merkt tijdens een Ladies Night dat sommige mensen bepaalde vragen liever niet beantwoorden. Dat is natuurlijk helemaal oké, we zeggen altijd dat de dingen die besproken worden heel discreet zijn. Maar seks is helemaal niet iets om je voor te schamen.” De schaamte rond seks die veel mensen toch nog voelen, brengt soms opvallende situaties met zich mee. “Er was eens een vrouw die dacht dat ze naar een kledingavond ging. Zij schrok zich rot toen ik m’n koffer opende. Ze gaf aan dat ze nooit was gekomen als ze wist dat het een avond over seks was, maar ze bleef toch. Daar was ze uiteindelijk heel blij mee.”

Bij het vorderen van de avond gaat de aandacht steeds meer uit naar de vele speeltjes die op de keukentafel staan. Ook staat Celicia, die helemaal begint te glunderen bij alle verhalen over de Ladies Night, af en toe stil bij haar positieve hiv-status. Al doet ze dat misschien wel te weinig, vindt ze zelf. “Ik heb er wel eens over nagedacht dat ik het echt elke Ladies Night zou moeten bespreken. We hebben het ook over soa’s en veilige seks. Maar de sfeer slaat soms om wanneer ik erover begin, omdat mensen het vaak nog zien als iets heel ernstigs. Ze gaan met me meeleven, omdat ze denken dat dat moet. De belangrijkste boodschap die ik hen zou willen meegeven is dat hiv niet overdraagbaar is wanneer je je pillen slikt. Dat weten nog veel te weinig mensen.”

 99% orgasmegarantie

Terug naar de speeltjes, want welke trends op het gebied van seksspeeltjes voor vrouwen mogen we nou echt niet missen? “Er zijn tegenwoordig veel speeltjes die werken met luchtdrukpulsatie. De satisfyer doet dat bijvoorbeeld. Wij verkopen zelf de Mona Lisa. Dat is een klein rondje die je op je clitoris zet en die om en om blaast en zuigt. Wat dat met je clitoris doet is niet te geloven. Ik beloof: 99% orgasmegarantie. Daarnaast hebben we de oxilator, in tegenstelling tot de vibrator beweegt die in hele kleine cirkeltjes. Daar gaan vrouwen flink van kronkelen, ook echt een aanrader.”

Wanneer het ijs is gebroken, de speeltjes van alle kanten bekeken en vastgehouden worden, en hier en daar een voorbinddildo als eenhoorn wordt opgezet, gaan de gesprekken over seks steeds makkelijker. “Dan vertellen vrouwen bijvoorbeeld dat ze het vaker met de douchekop doen dan met hun eigen partner, of dat ze tijdens een vrijpartij als een zeester in bed gaan liggen waarna ze weinig plezier beleven aan de seks. Dan voel ik me wel eens een seksuoloog. Dan geef ik tips over bijvoorbeeld tongzoenen. Daarvan geven vrouwen vaak aan dat ze het tijdens de seks wel eens doen, maar ik geef altijd als tip om het ook gewoon lekker overdag te doen, bij het voorbijlopen in huis bijvoorbeeld. Dat bouwt zo lekker de spanning op, die je weer kunt omzetten in goed voorspel.”

Foto Desiree Engelage

Prostaat verwennen

“Daarnaast verbaast het me wel eens hoe weinig er tussen sekspartners over de seks gesproken wordt. Ik bedoel, ik snap dat je tijdens het moment zelf niet heel lang praat over wat je wensen zijn in bed en wat je lekker vindt, maar ervoor of erna over de seks praten is ontzettend belangrijk. Ik denk wel dat de Ladies Night daarbij helpt. Partners zijn natuurlijk super-nieuwsgierig naar wat er is besproken wanneer de vrouwen thuiskomen. Soms wordt er tijdens de avond zelf al wat heen en weer geappt, ook omdat er wat speeltjes voor mannen op de bestellijst staan die vrouwen in een heterorelatie voor hen kunnen bestellen. Het gaat dan om speeltjes die de prostaat verwennen. Ik hoop altijd dat er heterovrouwen zijn die zulke speeltjes voor hun man kopen, maar dat gebeurt helaas weinig. Ik denk dat er in die groep, heteromannen, nog een groot taboe ligt op alles wat er met de prostaat gebeurt. Er wordt onder heteromannen wel meer over seks gesproken dan onder heterovrouwen, maar het gaat minder vaak over wat lekker is en hoe zij de seks ervaren in de bredere zin. Onder hen gaat het denk ik vaak over hoe vaak het gebeurt en hoe hard, zodat ze daarover kunnen pochen. Er kwamen eens heteromannen naar me toe om te vertellen hoe belachelijk ze het vonden dat ze niet bij een Ladies Night aanwezig mochten zijn. Toen ik er uiteindelijk een voor hen organiseerde, krabbelden ze bijna allemaal terug. Gelukkig kwamen er uiteindelijk wel mensen, waaronder mijn eigen man, en werd het een hele leuke avond.” 

Goed adres

Het moge duidelijk zijn dat het feest is wanneer Celicia bij je over de vloer komt. Iedere keer als aan het einde van de avond de bestellijsten zijn ingevuld, vertrekt ze dan ook met een koffer vol energie en passie. Tijdens de coronacrisis heeft ze even getwijfeld over of ze wel door moest gaan met het werk, maar nu ze eenmaal weer aan de gang is, weet ze waarvoor ze het doet. Trouwens, stoppen kan sowieso nog niet, want haar grootste wens moet nog in vervulling gaan. “Ik wil super-graag een keer een avond organiseren voor een groep homomannen. Als ik naar de homomannen om me heen kijk, denk ik dat zij sowieso al met minder schaamte over seks praten en dat het minder taboe is. En zoals ik al zei, vind ik dat er meer goed gebruikgemaakt moet worden van de prostaat. Dan ben ik bij homomannen natuurlijk aan het goede adres. Ja, een avond met homomannen lijkt me fantastisch. Kun jij dat niet voor me regelen?”

Dit artikel verscheen eerder in hello gorgeous #36.

Tekst Sander Heithuis Fotografie Desiree Engelage

Leave A Reply