“Timo is mijn redder”

0

Vladimir (59) is het baasje van Timo (9), een Middenslagschnautzer. 

“Timo was nog maar een puppy toen ik hem kreeg. Hij is de neef van mijn vorige hond. Die ging met mijn ex mee toen onze relatie eindigde. Omdat de fokker veel kleine kinderen over de vloer kreeg, kan Timo heel goed met kinderen overweg. Ook zoekt hij nooit de confrontatie met andere honden. Je moet hem echter niet teveel lastigvallen, want dat staat hij wel degelijk zijn mannetje. 

Honden hebben alles wat ik niet leuk vind aan katten. Als je een kat hebt, is het niet jouw kat… Je woont slechts in zijn huis. Een hond is je beste maat. En Timo is mijn maatje. Hij is supermakkelijk en heel lief. In de ochtend wandel ik altijd een uur met hem. En nog eens een half uur in de middag en ’s avonds voor het slapengaan. Er zijn weinig auto’s hier en er is een mooie groenstrook. Timo loopt daarom altijd los, al mag dat eigenlijk niet. Door al dat rennen heeft ie voor eennegenjarige een goede conditie. 

Foto Henri Blommers

Timo is heel waaks. Hij is een Middenslagschnautzer, een Duits ras dat oorspronkelijk werd ingezet als waakhond. Timo waakt niet alleen goed over mijn spullen, maar ook over die van mijn buurman. Het eerste jaar dat mijn buurman hier woonde – ik had Timo toen nog niet – werd zijn Vespa om de haverklap gestolen. Maar nu blaft Timo als er mensen langslopen, waardoor zijnVespa nooit meer wordgejat. Als dank komt mijn buurman me regelmatig een cadeautje brengen.”

Pittig ras

“Veel baasjes laten hun hond bij hen in bed slapen, maar ik niet. Ik mag dan kinky zijn, maar zo kinky ben ik niet. Mijn bed is mijn bed en Timo’s favoriete plek is een luie stoel in de slaapkamer. Het is een pittig en dominant ras en als hij in bed zou mogen liggen, zou hij kunnen denken dat hij de leider is. Er zijn wel uitzonderingen. Een keer was ik ziek door een zonnesteek. Toen is hij wel op bed gesprongen om me te troosten en dat was heel fijn. 

Timo heeft een bijzondere plek in mijn leven omdat hij me heeft geholpen in een moeilijke periode. Na mijn scheiding ben ik losgegaan met drugs en seksparty’s. Ik was er regelmatig hele weekenden mee kwijt. Op een gegeven moment ging ik zelfs in mijn eentje gebruiken en dat was niet echt de bedoeling. Het was voor mij het teken dat het genoeg was. 

Mijn beste vriend besloot me elke dag een sms’je te sturen om te controleren of ik al uit bed was. Als ik om elf uur nog niet had gereageerd, kreeg ik nog een berichtje. Of ik lekker geslapen had. Ik besloot toen ook Timo te nemen. Het hebben van een hond vereist dat je regelmatig thuis bent om hem uit te laten en eten te geven. Door Timo kon ik het me niet meer permitteren om lange tijd van huis te zijn. Hij is mijn redder geweest.”

Oproep

Wil jij ook een keer je huisdier in het zonnetje zetten met een prachtige foto? Stuur dan een mailtje plus foto van je huisdier naar info@hellogorgeous.nl.

Dit artikel verscheen eerder in hello gorgeous #26.

Tekst Leo Schenk Fotografie Henri Blommers

Leave A Reply