Ik ga op reis en neem mee…

0

Of je nu een korte vakantie neemt, of voor langere tijd weggaat, hiv reist altijd mee.
Neem alleen al de lading pillen die ingepakt moet worden, met een paar extra doses  voor de ‘je weet maar nooit’ gevallen. Of je afvragen of je de medicijnen in de grote koffer stopt of meeneemt in de handbagage en het alarm op de telefoon ingesteld op de pillentijd.

Wat waren we blij met het moment dat beide kinderen hun medicatie in de vorm van pillen mochten slikken. Een tijd daarna kwam het ‘feestelijke’ moment waarop de medicijnen nog maar eenmaal per dag hoefden te worden ingenomen. Een en ander scheelde een hoop gedoe.

Afgezien van de ruimte die vloeibare medicatie inneemt, moesten we uitrekenen hoeveel flesjes er mee gingen en waar we ze zouden kunnen bewaren. Tot en met vorig jaar kampeerden we in een luxe stacaravan met koelkast, in een warm buitenland. Dit jaar blijven we in Nederland. Manlief en ik willen onze oude liefde weer oppakken: zeilen. Eerder vonden we de kinderen nog te jong, dit jaar gaan we het een weekje met ze proberen.

Het is nog wel even wachten, want we wonen in de regio waar de schoolvakanties het laatst starten. De voorpret is al wel begonnen. De kinderen vertellen blij aan iedereen die het al dan niet horen wil dat wij met een heuse zeilboot op vakantie gaan. Wel maken we alvast een lijstje: ik ga op reis en neem mee…

Deze column verscheen eerder in hello gorgeous #20.

Tekst Ida Beermann Fotografie Henri Blommers

Leave A Reply