Actiegroepen kwaad om verklaring VN-top over hiv

0

Tijdens de driedaagse top over hiv/aids van de Verenigde Naties, hebben diverse actiegroepen van homo’s, transgenders en sekswerkers geprotesteerd tegen de verklaring die werd uitgebracht over hoe hiv de wereld uit kan worden gebracht voor 2030.

Woensdag liepen activisten de zaal uit waar de verklaring werd voorgelezen. Ze gingen de straat op met spandoeken met de tekst “Our blood is on your hands! Act to end AIDS“.

Een woordvoerder van de actiegroepen zei blij zijn met de nieuwe doelstelling om voor 2020 30 miljoen mensen met hiv op behandeling te krijgen. “Maar tenzij gevaarlijke bezuinigingen niet worden teruggedraaid, zullen miljoenen mensen toegang te medicijnen worden ontzegd.”

In de verklaring werd bovendien kritische taal met betrekking tot het respecteren van de rechten homomannen, transgenders en sekswerkers verwijderd. Zolang deze rechten worden geschonden, zal het nooit een einde aan de hiv-epidemie komen, aldus de actiegroepen.

Eerder werd bekend dat een groep van Islamitische staten en Rusland diverse LHBT organisaties de toegang tot de top hadden ontzegd.

Leave A Reply