Robert

0

Robert (62): ‘Ik ben m’n hele leven al dun, misschien ben ik te mager. Maar als ik zo naar m’n lijf kijk, dan vind ik dat het er prima uitziet. Ik heb geen rijbewijs, dus ik loop en fiets veel. Afgezien van die lichaamsbeweging doe ik niet aan sport. Zeven jaar geleden ging het slecht met me. Ik at nauwelijks en viel enorm af. Op eigen houtje was ik gestopt met het nemen van m’n hiv-remmers. Ik kon niet accepteren dat ik hiv-positief ben, dat ik afhankelijk ben van medicijnen. Hiv was mijn eigen schuld, vond ik. Ik mocht daarom van mezelf geen last hebben van hiv. Tot ik met spoed werd opgenomen in het ziekenhuis vanwege een zware hiv-gerelateerde longontsteking. M’n CD4 bleek gedaald tot 60. Ik schrok enorm en moest direct aan de medicatie. Ze hebben me weer opgelapt, nu zorg ik beter voor mezelf. Ik durf me te laten helpen.’

Dit artikel verscheen eerder in hello gorgeous #9. Daar zijn de foto’s van Robert in z’n geheel te zien.

Wil jij ook een keer in LIJF? Stuur ons een mailtje (info@hellogorgeous.nl) en we nemen contact met je op.

Tekst Caspar Pisters Fotografie Caroline Bijl

 

Leave A Reply