Eline

0

Eline (49): ‘Dit jaar word ik 50. Daarvan ben ik 25 jaar hiv positief. Indertijd heb ik me overgeleverd aan de medische wetenschap om deze dodelijke ziekte te overleven. Ik slikte veertig medicijnen per dag. Nu nog maar vijf. Vier jaar geleden belandde ik op een breekpunt. Ik dronk elke dag, was zwaar verslaafd aan alcohol. In een afkickkliniek kwam ik in aanraking met yoga en mindfulness. Het proces van helen was begonnen. Ik leerde dát wat zich aandient met gelijkmoedigheid te observeren. Nu kan ik ook de tijdelijkheid van dit leven, met mijn hiv en verslaving accepteren. Het is zoals het is. En het is prachtig. Binnenkort rond ik mijn yoga-opleiding af en mag ik doorgeven wat ik zo gul ontvangen heb. Yoga en meditatie brengt me waar ik ben, in het nu. De enige plek waar ik bewust het leven kan ervaren zoals het is. Ik voel een diepe dankbaarheid voor dit moment. Het leven is een wonder.’

Dit artikel verscheen eerder in hello gorgeous #10. Daarin zijn de foto’s van Eline ook in z’n geheel te zien.

Wil jij ook een keer in LIJF? Stuur ons een mailtje (info@hellogorgeous.nl) en we nemen contact met je op.

Tekst Caspar Pisters Fotografie Caroline Bijl

Leave A Reply