Kropsla in de pan gehakt

0

Soms heb ik gewoon geen zin in sla – hoe lekker die kropsla er dan in de winkel ook uit zag, thuis vind ik het dan toch wel een berg groen. En rauw ook.

Eens kijken wat ik nog in de vriezer heb.

Ja! Garnalen! Dat word een lekker pittig soepje voor de zomeravond. Volgens mij ijskoud ook erg lekker, maar nog niet uitgeprobeerd. En terwijl de slasoep staat te pruttelen op het fornuis kan ik mooi even de afwas doen die er nog staat.

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

  • 150-200 gram diepvriesgarnalen (MSC keurmerk, te koop bij Lidl)
  • 3 tenen knoflook, in plakes
  • chilivlokken
  • boter of olijfolie
  • 1 grote krop sla, gewassen en in stukken gesneden
  • 1 -2 aardappels, geschild en in stukken
  • 1/2 liter bouillon (van een blokje)
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • klein bekertje crème fraîche of gewoon yoghurt

En aan keukenspul:

Braadpan, staafmixer met mengbeker of blender

Aan de slag!

Boter smelten en de garnalen en knoflook glazig bakken. Er komt vocht uit de garnalen, gewoon lekker in laten koken en iets aanbakken zodat er een smaakje aan de pan komt waar je zo de sla in gaat doen. Alle smaak komt in de soep.

Als het vocht is verdampt en de garnalen beginnen te bakken wat chilivlokken en zout toevoegen. Het mag best pittig zijn. Je kunt het ook nog afblussen met witte wijn, hmmm. Pas op met hoog vuur – niet de knoflook zwart laten worden!

Neem de garnalen uit de pan en hou apart. Doe de sla in de braadpan, roerbak en laat deze slinken, voeg de aardappelstukjes toe en roer dan meteen ook de aanbaksels van de garnalen los.

Voeg de bouillon toe en een lepel grove mosterd, roer door en laat de soep met een deksel op de pan lekker koken tot de aardappelstukjes gaar zijn (hooguit 20 minuten).

Doe de inhoud van de braadpan in een blender of mengbeker en pureer tot een gladde soep. Deze kun je meteen serveren uit de mengbeker, op een diep bord, klodder crème fraîche er op of scheut yoghurt er in en de garnalen over de borden verdelen. Aan tafel doorroeren en happen maar.

Fris én pittig. Eet lekker!

Reina deelt regelmatig lekkere en makkelijk te maken recepten op onze site. Meer van Reina’s Recepten vind je hier.

Leave A Reply