Krootje voor een carpacciootje

0

Een superlekker vega voorgerecht, dat weinig kost en veel lof oplevert vanwege de verassende smaak en het mooie uiterlijk. En dat je ’t vleesch niet eens mist!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen, maar met 2 krijg je het ook wel op)

  • 1 verpakking gekookte rode bietjes – (met 3 of 4 bietjes van vergelijkbare grootte)
  • 1 flinke hand gepelde walnoten
  • ½ zakje ruccola
  • 1 flinke eetlepel kappertjes, meer als je daar zin in hebt
  • een stukje harde kaas (schapenkaas maar parmezaan of pardano is ook prima)
  • dressing: sap van ½ citroen, flinke scheut olijfolie, theelepel mosterd, zout, peper, mespunt suiker of honing
  • 4 (of minder) mooie platte bordjes, een kaasschaaf, dunschiller of een heel scherp mes

Aan de slag!

Maak eerst de dressing door de ingrediënten goed te mengen. Ontvel de bietjes of schil ze als het vel er niet goed af gaat.

Met de kaasschaaf elk bietje in heel dunne plakjes snijden en deze over de borden verdelen, trapsgewijs iets over elkaar heen, als carpaccio.

De walnoten in grove stukken hakken en over de bietjes verspreiden. Handje ruccola er bovenop, kappertjes over de borden verdelen.

De kaas met de kaasschaaf of een dunschiller in vlokken schaven en over de borden verdelen. De dressing er overheen en serveren maar!

Lekker met een glas jonge rode wijn.

Reina deelt regelmatig lekkere en makkelijk te maken recepten op onze site.  Meer van Reina’s Recepten vind je hier.

 

Leave A Reply