Surinaamse editie: hello gorgeous, hallo gudu

 6,95

De Surinaamse hello gorgeous is uit!

We hebben een Surinaamse editie gemaakt genaamd: hello gorgeous, hallo gudu.

Het idee hiervoor ontstond vorig jaar toen ons bestuurslid en hiv-internist Kees Brinkman terugkwam van een bezoek aan Suriname, waar hij elk jaar deelneemt aan een hiv-symposium. Hij merkte dat er een grote behoefte was in actuele informatie over hiv en vroeg aan de makers van het Nederlandse magazine of ze een Surinaamse editie wilden maken.

De afgelopen maanden hebben we veel verhalen verzameld in Paramaribo. Fotograaf Marjolein Annegarn en haar man Hans van Dijk interviewden onder andere dokter Vreden en zuster Pocorni, die in het Academisch Ziekenhuis werken en veel mensen met hiv zien.

Kinderartsen Rika Morpurgo en Aartie Hoeblal van ’s Lands Hospitaal vertellen over hun werk met kinderen en jongeren met hiv.

Ook hebben we Surinamers met hiv gevonden die hun verhaal wilden vertellen in deze editie. Sommige wilden niet in beeld, uit angst om hun baan of familie te verliezen. Anderen wilden wel herkenbaar in beeld, om zo een gezicht te geven aan mensen met hiv.

Het magazine is gemaakt in samenwerking met de Surinaamse journalist en eindredacteur Christio Wijnhard. In de Surinaamse krant De Ware Tijd zegt hij over hallo gudu: “We hebben getracht om een zo divers mogelijk beeld te geven, om het vooroordeel weg te nemen dat hiv een gay ziekte is.”

Categorie: