hello gorgeous nummer 29 – winter 2019

 6,95

Nummer 29 is uit. Met Mark Vermeulen, directeur van Aidsfonds, als gasthoofdredacteur.

Mark wist al snel wat het thema van dit nummer zou moeten zijn: de toekomst van hiv: “Als iemand die zelf leeft met hiv, en als directeur van Aidsfonds, ben ik me heel bewust van de enorme ontwikkeling die we sinds begin jaren tachtig hebben doorgemaakt. Tegelijkertijd zijn we nog lang niet klaar en is de toekomst van hiv altijd in beweging.”

Op de cover staat Erik, die nog maar net leeft met hiv. Voor deze editie interviewde David Barr en Greg Gonsalves van ACT UP over de lessen die geleerd zijn voor toekomstige generaties activisten. Ook sprak hij met Rebecca Makkai, de schrijfster van Een schitterende toekomst.  Dit boek – waarvan de Nederlandse vertaling net verschenen is – gaat over een groep vrienden in Chicago, in de jaren tachtig aan het begin van de aidsepidemie.

Verder zijn er o.a. interviews met seksuoloog Rik van Lunsen en de Nigeriaanse Buky Williams.  Gerrit Jan Wielinga schreef een science fiction verhaal over een tijd waarin iedereen is genezen van hiv, op één man na. Drie mensen laten weten wat ze verwachten van een toekomstige genezing van hiv en in de beeldreportage zien we hiv-negatieve partners uit serodiscordante koppels.

En veel meer.

Categorie: