Aidsmonument in Ierland onthuld

0

Ierland heeft sinds eind vorig jaar ook een aidsmonument. Het kunstwerk, getiteld ‘Embraced Loop’ (vrij vertaald: ‘lus van omarming’) staat in het Phoenix Park in Dublin en is ontworpen door kunstenaars Anaisa France en Michael R. DiCarlo.

Premier Leo Varadkar onthulde het monument, waarbij hij ook aankondigde dat Ierland € 750.000 bijdraagt in Global Fund voor de bestrijding van aids, tuberculose en malaria. “De geweldige vooruitgang op het gebied van preventie, behandeling en zorg die we de afgelopen twintig jaar hebben gezien voor hiv en aids, heeft miljoenen levens gered”, verklaarde Varadkar. “Ondanks deze ongelooflijke vooruitgang mogen we nooit vergeten welk verwoestend effect hiv en aids hebben gehad op mensen, families, gemeenschappen en hele naties.”

De ceremonie viel samen met Wereld Aids Dag en werd bijgewoond door 150 gasten, waaronder veel mensen die direct getroffen zijn door hiv en degenen die een groot deel van hun leven hebben gewijd aan hiv-activisme.

Leave A Reply