Fotograaf Erwin Olaf overleden

1

Fotograaf Erwin Olaf is op 64-jarige leeftijd overleden. Zijn management meldde dit woensdag namens de familie.

Onlangs onderging hij een longtransplantatie. “Hij was aan het opknappen, maar werd plots onwel en reanimatie mocht niet baten”, luidt het statement vanuit de familie.

Olaf’s carrière begon begin jaren tachtig. Hij was daarmee getuige van het begin van aids in ons land. Zo fotografeerde hij voor Sek een van de eerste voorlichtingsbijeenkomsten over aids bij het COC in Amsterdam.

Naast zijn eigen werk en commerciële opdrachten die rap volgden, droeg hij vaker met zijn talent bij in het voorlichten over hiv en aids en het zorgen om elkaar. Zo was hij betrokken bij de campagne “Kan ik je verleiden tot veilige seks?” uit 1995 met de legendarische  poster van Martin Schenk. Ook was hij de fotograaf van De Speelset, een outreach-project van Schorer over hiv meer bespreekbaar te maken in vriendenkringen, onder leiding van drag queens Dusty, Dolly, Vera en Nicky.

In 2019 werd zijn 60e verjaardag gevierd met een grote overzichtstentoonstelling in het Kunstmuseum en het Fotomuseum in Den Haag. Lees hier ons interview uit dat jubileumjaar met hem.

Rest in Power, lieve Erwin

1 reactie

  1. This is very sad news. I had the opportunity to visit Olaf’s exhibition several times which are and will be a huge inspiration to me. An artist in the grand sense of the word.

Leave A Reply