Hiv-activist is host van Drag Race Germany

0

Vanaf september begint Drag Race Germany: de zoveelste internationale versie van het populaire RuPaul’s Drag Race. Voor de presentatie van de Duitse versie is gekozen voor een hiv-activist, die haar lauweren dubbel en dwars heeft verdiend: Barbie Breakout.

Barbie (45) leeft al 18 jaar met hiv en presenteert de show samen met Gianni Jovanovic. Ze is een van enkele drag queen van de franchise, die hiv heeft en daar open over is. Het begon met Ongina, die in het allereerste seizoen huilend voor RuPaul en de rest van de jury vertelde dat ze hiv heeft. Daarna kwamen o.a. Trinity K. Bonet (S6), Charity Case van de UK versie en Lolita Banana (Drag Race France) erbij.

Lolita presenteert de Mexicaanse editie, samen met Valentina (‘I’d like to keep it on’).

Barbie werkte ook mee met het werk Fluid Dialogues van Basse Stittgen, dat te zien was tijdens de House of Hiv tentoonstelling vorig jaar.

Drag Race Germany is vanaf  5 september te zien op WowPresentsPlus.

Leave A Reply