Aids 2024 in München

0

De internationale aids conferentie komt volgend jaar naar München, Duitsland. Dit maakte de organisator International Aids Society (IAS) deze week bekend.

Aids 2024 wordt de grootste wetenschappelijk congres over hiv en zal plaatsvinden van 22- 26 juli. Voorafgaand zijn er allerlei pre-conferenties en de IAS verwacht zo’n 15 duizend deelnemers: van wetenschappers, onderzoekers, zorgprofessionals tot activisten uit meer dan 175 landen.

Wereldwijd stijgt het aantal hiv-infecties nog steeds. Dit heeft vooral te maken met gebrekkige tot geen toegang tot zorg in veel landen. Maar ook de criminalisering en stigma worden gezien als grote aandrijvers van de epidemie.

De conferentie wordt sinds 1985 georganiseerd en vorig jaar vond het plaats in Montreal, Canada. In 2018 was het in Amsterdam.

Leave A Reply