EastEnders werkt aan hiv-positief verhaallijn

0

In de immens populaire Engelse soapserie EastEnders (BBC) zal dit seizoen een personage vertellen dat hij hiv heeft. De makers van de serie werken hierbij samen met Terrence Higgins Trust.

Zack Hudson uit EastEnders kreeg deze week bezoek van zijn ex-vriend Brett die hem vertelt dat het verstandig zou zijn om een hiv-test te laten afnemen. Spoiler alert: Zack blijkt hiv te hebben en de soap laat zien hoe hij omgaat met dit nieuws en zijn leven met hiv vormgeeft.

EastEnders-producer Chris Clenshaw: “Er heerst nog zoveel misinformatie over hiv in de maatschappij en samen met THT zullen we straks kunnen laten zien hoe het leven met hiv er tegenwoordig echt uitziet.”

EastEnders was een van de eerste drama series die in de jaren negentig aandacht besteedde aan hiv. Ook toen werkten ze samen met THT. De nieuwe verhaallijn laat zien hoeveel stappen er zijn gemaakt in de behandeling en preventie van hiv.

Leave A Reply