Deel je verhaal

0

Voor de community tentoonstelling House of Hiv die later dit jaar te zien zal zijn, zijn we op zoek naar de verhalen achter 40 jaar community initiatieven rond hiv en aids in ons land.

We leven inmiddels 40 jaar met hiv en aids. In die 40 jaar kregen de door hiv getroffen community’s te maken met verdriet en verlies van dierbaren. Maar het bracht ook solidariteit en activisme, wat resulteerde in veel community initiatieven.

Stonden die initiatieven in de beginjaren in het teken van mantelzorg, activisme, preventie en stervensbegeleiding; na de komst van de effectieve hiv-medicatie leerden we te leven met hiv en ontstonden er andere initiatieven die meer aansloten bij de nieuwe behoeften en zorgen van de hiv-community.

House of Hiv wil een begin maken in het verzamelen en archiveren van de geschiedenis van de hiv-community in ons land. Het is een huis in aanbouw, dat in de komende jaren steeds zal worden aangevuld met nieuwe verhalen.

We willen jouw verhaal horen:

  • Ben je ooit betrokken geweest bij de activiteit, programma of andersoortig initiatief dat met hiv en aids te maken had? Toen en/of nu?
  • Wat, waar en wanneer was dit? Was je organisator, ondersteuner of deelnemer?
  • Welke herinneringen heb je er nog over? Welke mensen zijn bijgebleven? Heb je ook foto’s die we kunnen laten zien?

Stuur je verhaal in maximaal 200 woorden op en stuur het (eventueel met beeldmateriaal) naar info@hellogorgeous.nl. Jullie verhalen zullen onderdeel worden van House of Hiv dat van 19 augustus t/m 9 september te zien zal zijn in Amsterdam.

Leave A Reply