Oproep: word onderdeel van Fluid Dialogues

0

Wij zoeken mensen met hiv die willen meewerken aan een kunstproject van Basse Stittgen. Basse is een van oorsprong Duitse kunstenaar en designer die woont in Amsterdam. Voor de community tentoonstelling House of Hiv werkt hij aan Fluid Dialogues, waarvoor hij op zoek is naar verhalen én het bloed van mensen met hiv.

Fluid Dialogues (‘Vloeibare dialogen’) is ontstaan in India, waar Basse door Science Gallery Bengaluru werd uitgenodigd om een werk te maken voor de tentoonstelling ‘Contagious’. Voor dit werk combineert hij korte interviewfragmenten met mensen met hiv met microscopische beelden van stromend bloed, gefilmd door  Jennifer Struikenkamp (MicroEnvision).

Screenshot uit Fluid Dialogues

Voor Fluid Dialogues is gebruik gemaakt van interviews die in 2004 zijn afgenomen door T. Jayashree, een Indiase filmmaker met Indiase hiv-positieven. Daarnaast heeft Basse ook interviews afgenomen bij mensen van een Engelse supportgroep voor mensen met hiv in 2019. Dit materiaal wil hij nu uitbreiden met interviews met Nederlandse mensen met hiv, waarbij hij ook een donatie bloed zal afnemen.

De interviews vinden plaats tussen februari en medio april en worden door Basse zelf afgenomen in het Engels of Duits. Mocht je het in het Nederlands willen doen, of een andere taal kun je dit laten weten.

Een interview duurt maximaal 1 uur en zal gaan over het moment dat je hoorde dat je hiv hebt en hoe je daar verder mee bent omgegaan. Na afloop zal een donatie van 450 ml bloed bij je worden afgenomen. 

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Dat kan via info@bassestittgen.com.

Lees hier het interview met Basse uit hello gorgeous magazine.

Leave A Reply