Rest in Power Orlando Lansdorf

2

Dit weekend hoorden wij het droevige nieuws dat Orlando Lansdorf is gestorven.  Wij wensen zijn dierbaren veel sterkte toe in de komende tijd.

Orlando leerden we kennen als hiv-activist. Eerst als lid van de Safe Sex Guerrilla, waarvoor we hem en de anderen nog interviewden in 2017. De Safe Sex Guerrilla was een groep jongens die met theatrale acts aandacht vroeg voor hiv in kroegen en discotheken in de jaren negentig.

Hij leende vaak zijn gezicht voor campagnes en fotoseries, waaronder een prachtige serie ‘Hiv hiv hoera‘ van fotograaf Jan van Breda.

Later ontwikkelde hij zelf ook campagnes en trad hij op met de Hiv Monologen, waarvoor hij in 2013 nog in het zonnetje werd gezet door Dolly Bellefleur en werd geïnterviewd in een van de eerste edities van hello gorgeous.

In 2016 vertrok hij voor een tijdje naar Italië en werd hij een korte tijd columnist voor onze site. Zijn eerste bijdrage was een afscheidsbrief aan zijn vriend Thomas, die suïcide pleegde omdat hij niet kon omgaan met zijn homoseksualiteit en hiv-diagnose.

Orlando is dit weekend in zijn slaap overleden. Hij werd 55 jaar.

2 reacties

Leave A Reply