Nieuwe aanwinst voor ons bestuur

0

Ons bestuur is vanaf deze maand versterkt met Marjolein Annegarn en Marieke Been. En daar zijn we SUPER blij mee.

Marjolein leeft sinds 1987 met hiv en is fotograaf. Ze werkte onder meer als fotograaf mee aan The Power of Love in Carré en was in 2018/2019 te zien met haar Stigma fotoproject. Marjolein fotografeert ook nog steeds voor ons magazine. Marieke werkt meer dan 25 jaar in het hiv-veld. Tegenwoordig als sociaal-psychiatrisch verpleegkundige in het hiv-team van GGZ InGeest.

Foto Linelle Deunk

Marieke zegt over haar deelname aan het bestuur van hello gorgeous: “In mijn werk merk ik hoe belangrijk het is voor mensen die leven met hiv om hello gorgeous te lezen. Zij herkennen zich in de persoonlijke verhalen en voelen zich gesterkt om meer open over hiv  te zijn. Het magazine is ook informatief voor een breder publiek. Als nieuw bestuurslid wil ik een actieve bijdrage leveren aan het tegengaan van (zelf)stigma. Aan de zichtbaarheid van mensen die leven met hiv. Ik heb er zin in!

Foto Desiree Engelage

Marjolein: “Bye bye stigma hello gorgeous, dat is mij zo uit het hart gegrepen. Zelf al 33 jaar levend met hiv en ondervonden wat een ruimte en vrijheid het geeft open te kunnen zijn in elke situatie… dat gun ik iedereen. Een blad als hello gorgeous helpt daar bij dat hoor ik steeds terug van de mensen in onze community. Als fotograaf en fan was ik al verbonden aan het magazine en nu dan ook als bestuurslid. Ik ben niet zo’n vergader tijger maar als zo’n mooie stichting een beroep op je doet en je zegt een hiv activist te zijn, dan kan je niet weigeren. Ik hoop mijn steen bij te kunnen dragen aan steunen en faciliteren en vooral ook meedenken over grote lijnen. Samen tegen stigma!”

Het bestuur van hello gorgeous bestaat verder uit: Wiebe van der Woude (voorzitter), Kees Brinkman (secretaris), Kees Wolfswinkel (penningmeester) en Oscar Hammerstein (algemeen bestuurslid).

Leave A Reply