Engeland: te weinig psychische hulp voor mensen met hiv in hiv-klinieken

0

Er is een groot gebrek aan professionele psychische steun voor mensen met hiv in het Verenigd Koninkrijk. Dit zegt een groep Britse parlementsleden die zich heeft verenigd in de All-Party Parliamentary Group on HIV and AIDS (APPG).

Mensen met hiv hebben twee keer zoveel kans op psychische problemen, mede door het aanhoudende stigma. En dit zou de therapietrouw kunnen verminderen.

De groep parlementsleden heeft gesproken met mensen met hiv en zorgprofessionals door heel het land. Door lokale bezuinigingen op hiv-support services moeten mensen met hiv, die geestelijke bijstand nodig hebben, gebruik maken van algemene services. Deze zijn echter niet in staat om mensen met hiv adequaat bij te staan.

Mensen met hiv gaven verder aan dat de focus van de National Health Service (NHS) is verschoven van zorg naar preventie, zoals PrEP. Door hierop de focus te leggen, voelen mensen met hiv zich nog meer gestigmatiseerd. “De boodschap is: neem PrEP want dan hoef je dat vreselijke hiv niet te krijgen” aldus een van de ondervraagde mensen met hiv in het rapport van APPG.

De APPG hoopt dat hun bevindingen zullen leiden tot verbeteringen in de Britse hiv-zorg.

Bron: BBC

Leave A Reply