Mark Vermeulen gasthoofdredacteur hello gorgeous

0

Mark Vermeulen, directeur van Aidsfonds, is de gast hoofdredacteur van de nieuwe hello gorgeous, die het thema ‘de toekomst van hiv’ heeft.

Het is de eerste keer dat er een gast hoofdredacteur is. Het idee ontstond begin dit jaar toen we Mark interviewden voor het magazine. Mark wist al snel wat het thema van deze editie zou moeten zijn: “Als iemand die zelf leeft met hiv, en als directeur van Aidsfonds, ben ik me heel bewust van de enorme ontwikkeling die we sinds begin jaren tachtig hebben doorgemaakt. Tegelijkertijd zijn we nog lang niet klaar en is de toekomst van hiv altijd in beweging.”

Mark interviewde David Barr en Greg Gonsalves van ACT UP over de lessen die geleerd zijn voor toekomstige generaties activisten. Ook sprak hij met Rebecca Makkai, de schrijfster van Een schitterende toekomst.  Dit boek – waarvan de Nederlandse vertaling net is verschenen – gaat over een groep vrienden in Chicago, in de jaren tachtig aan het begin van de aidsepidemie.

Op de cover siert Erik (27), die nog niet zo lang leeft met hiv en nu al op onze cover staat. Verder zijn er o.a. interviews met seksuoloog Rik Lunsen ende Nigeriaanse Buky Williams. Gerrit Jan Wielinga schreef een science fiction verhaal over een tijd waarin iedereen is genezen van hiv, op één man na. En veel meer.

Je kunt het nummer online bestellen in onze winkel.

 

Leave A Reply