Poz&Proud vaart weer mee met de Pride botenparade

0

Het is de mannen van Poz&Proud weer gelukt een plek te bemachtigen in de Canal Parade tijdens Pride Amsterdam.

Aan deze botenparade door de grachten van Amsterdam nemen 80 boten mee. Van politieke partijen, homokroegen en sportclubs tot aan grote bedrijven en instanties.

Het overkoepelende thema van de parade is dit jaar ‘Remember the past, create the future’. Poz&Proud haakt hierop in met de slogan Act up against stigma. In het concept van de boot zullen ze verwijzen naar de Amerikaanse actiegroep ACT UP!, opgericht in de donkerste dagen van de aidscrisis. “We vinden het belangrijk activisme uit het verleden in herinnering te brengen, maar willen dit tegelijkertijd ombuigen naar een positieve boodschap voor het heden en de toekomst”, aldus de kerngroep van Poz&Proud.

Zoals ieder jaar zal rond het begin van de zomer de inschrijving voor de boot openen.

Leave A Reply