Koninklijke onderscheiding voor Fred Verdult

0

Voor zijn uitzonderlijke inzet voor mensen met hiv in Nederland is Fred Verdult tijdens het Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks vandaag geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Deze onderscheiding werd hem uitgereikt door Burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema.

Fred Verdult kreeg zijn hiv-diagnose op 11 december 1998. Een dag later werd hij lid van de Hiv Vereniging en een maand later was hij al actief als vrijwilliger.

De koninklijke onderscheiding benadrukt de enorme inzet en de betrokkenheid van Fred bij het werk van de Hiv Vereniging. Ik ben er bijzonder trots op dat hij al zo lang een van onze 200 vrijwilligers is, die zich elke dag weer en onvermoeid inzetten voor mensen met hiv in Nederland”, zegt Pieter Brokx, directeur van de Hiv Vereniging.

Fred organiseerde dit jaar tijdens AIDS 2018 de fakkeltocht Positive Flame. Hiermee vestigde hij op een succesvolle manier de aandacht op de grote diversiteit van mensen die leven met hiv. Hij organiseert daarnaast al jaren de landelijke informatiedag over hiv in Carré in Amsterdam.  

Leave A Reply