Peiling lezersonderzoek ‘Hoe kan ons magazine nog beter?’

0

Ons magazine bestaat bijna zes jaar. Hoog tijd om onze lezers te vragen wat er beter kan.

Er hebben 140 mensen gereageerd; het merendeel heeft zelf hiv (78%) en de helft leest ons magazine vanaf het begin 2012.

Iets meer dan de helft (53%) krijgt ons blad als abonnee of donateur thuis op de deurmat; 27% haalt het op bij de hiv-poli; 4% via een apotheek en 16% elders.

Uitslag

Een ruime meerderheid vindt de fotografie in ons blad aansprekend (85%), vindt de vormgeving mooi (91%) en leest de artikelen graag (86%). De meest geliefde artikelen zijn de interviews met mensen met hiv. Een meerderheid (64%) zou niet meer willen lezen over onderwerpen die niet over hiv gaan.

De meeste mensen (76%) vinden dat hello gorgeous een goed beeld geeft van leven met hiv in Nederland. 83% vind het tijdschrift ook nuttig voor mensen die geen hiv hebben.

Wat wil je verder nog kwijt

De meest veelzeggende informatie voor ons kwam na de vraag: ‘wat wil je verder nog kwijt?’ aan het eind van de survey. Daar maakte iemand de opmerking dat we ons voornamelijk richten op homo’s met hiv. Een ander vond dat er teveel aandacht naar vrouwen met hiv gaat.

Iemand schreef dat hij het blad niet meer nodig heeft, terwijl een ander opmerkte dat het blad haar helpt in het accepteren van hiv.

Meer over de uitslag van deze peiling kun je lezen in hello gorgeous #24.

 

 

Leave A Reply