Ben jij dubbel positief?

0

Wij zoeken mensen die hiv positief zijn én een positieve levensinstelling hebben én graag iets voor een ander willen doen. Ben jij zo iemand? Meld je dan aan als vrijwilliger voor het project  ‘Positieve Krachten Bundelen’ van Stichting Mara.

In Rotterdam zijn vrijwilligers van Stichting Mara actief in het ondersteunen van mensen die moeite hebben met hun hiv status. Als mensen net weten dat ze positief zijn, of als ze het na jaren absoluut niet kunnen accepteren, blijkt ‘peer contact’ goed te werken om hiv beter een plek te kunnen geven. Mensen met hiv ontmoeten hierbij iemand die ook hiv heeft maar die het een plek heeft gegeven, de ins and outs kent van het leven met hiv en mee kan praten over de uitdagingen.

Als vrijwilliger spreek je eens per week af met jouw ‘maatje’. Het begeleiden en ondersteunen van iemand in een moeilijke situatie vraagt om vaardigheden en kennis. Dat is de reden dat we vrijwilligers gedurende twee zaterdagen opleiden om dit werk te kunnen doen. Thema’s die aan bod komen zijn: coaching, omgaan met verschillen, interculturele en interreligieuze communicatie, grenzen en meer kennis over hiv (medische kennis en de Rotterdamse sociale kaart). Ook na deze training is er natuurlijk nog begeleiding en minstens eens per jaar een gezellige borrel of barbecue.

Voor komende periode zoeken we nieuwe vrijwilligers, de trainingsdata zijn op 13 en 27 oktober.

Criteria voor vrijwilligers

●      2 uur per week beschikbaar voor begeleiden van mensen op vrijwillige basis

●      Relatief goed kunnen leven met hiv

●      In staat om andere te ondersteunen in hun eigen proces

Momenteel zijn we vooral op zoek naar vrouwen met verschillende etnische achtergronden.

Interesse? Je kunt je aanmelden bij Karlijn Bunnig: karlijn@maraprojecten.nl.

 

Leave A Reply