Towards ZERO Together protestmars in Nederland

0

De internationale hiv-activisten uit Australië, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk zijn vanmorgen de Nederlandse grens overgestoken. Onder leiding van de Australisch hiv- activist Ruan Uys, is de groep sinds 15 juli onderweg, met als doel aandacht te vragen voor een wereld zonder aids.

Op 23 juli komt de groep in Amsterdam aan en zijn zij onderdeel van een protestmars waar duizenden mensen, waaronder prinses Mabel van Oranje, aan meedoen. Voor de aankomst in Amsterdam wordt de groep vrijdagmiddag aanstaande eerst ontvangen op het stadhuis van Rotterdam. In de ochtend loopt de Australische ambassadeur een stuk mee.

NUL

De protestmars van de internationale hiv-activisten begon op 15 juli in Brussel. De protestmars is tegelijkertijd de start van de internationale aidsconferentie (AIDS 2018), die na 26 jaar weer in de hoofdstad wordt gehouden van 23 juli tot 27 juli.

De hiv-activisten leggen momenteel per dag ruim 25 kilometer af. Met de tocht willen zij bruggen slaan tussen mensen die leven met hiv en het algemene publiek. De groep hiv-activisten heeft ‘Towards ZERO Together’ als thema gekozen. Op weg naar NUL barrières voor toegang tot hiv-medicijnen, NUL criminalisering en NUL stigmatisering van mensen die leven met hiv.

Meer informatie over de mars vind je hier.

Leave A Reply