Aids Memorial 2018

0

Op verschillende plekken in ons land worden bijeenkomsten georganiseerd om diegenen te herdenken die stierven aan de gevolgen van aids.

Tijdens AIDS Candlelight Memorial op 20 mei in Rotterdam ben je welkom vanaf 15 uur bij Stichting Humanitas (Pieter de Hoochweg 110). De organisatie is in handen van Stichting Untenu, Stichting Mara en Stichting Humanitas.

Vast onderdeel van het programma is de ceremonie waarbij het publiek wordt uitgenodigd een kaarsje voor een overleden geliefde op te steken, desgewenst met een kort verhaaltje. 

Er is een dubbelgesprek over de bijzondere rol van solidaire vrouwen uit de begintijd, toen aids om zich heen sloeg. Verpleegkundige van één van de eerste aids-afdelingen, Greet Wessels Taal, vertelt over haar ervaringen. Daarnaast is Tineke Teunen te gast. Zij is als lesbische vrouw vanaf het begin van de aids-crisis betrokken bij het opzetten van initiatieven, waaronder het Ron Wichmanhuis in Rotterdam.

In Amsterdam is er op 20 mei een herdenking op het Hiv/Aidsmonument (t/o De Ruyterkade 113) tijdens zonsondergang van 21.45 tot 22.45 uur. Iedereen wordt opgeroepen om kaarsen mee te nemen en een rood lintje te dragen.

Leave A Reply