Acteurs gezocht voor project over hiv-stigma

1

De Wereld Aids Conferentie strijkt in juli 2018 neer bij de RAI in Amsterdam. Voor de ingang op het Europaplein kunnen de bezoekers van de conferentie én toevallige voorbijgangers deelnemen aan onze ‘Stigma Experience’ over hiv. En jíj kan een bijdrage leveren aan dit unieke kunstproject!

Interesse? Mooi! Wij zijn namelijk op zoek naar ervaringsdeskundigen en/of acteurs die mee willen denken en spelen. Let op: enthousiasme is belangrijker dan ervaring. In het weekend van 9 en 10 juni zullen we kennismaken met alle geïnteresseerden. Wij zullen dan meer vertellen over het project en jij krijgt de ruimte om jouw verhalen en/of ervaringen te delen. Uiteindelijk zullen we met een klein team een ervaring creëren waarin de bezoeker in een afgesloten ruimte doormaakt hoe het is om hiv te hebben. Van de diagnose, angst, onbegrip en vooroordelen tot en met positieve aspecten zoals weerbaarheid en veerkracht.

Als acteur vragen we acht keer een dagdeel van je tijd. We beginnen met een kennismaking op 9 of 10 juni. In principe kan iedereen die interesse heeft zich hiervoor aanmelden. Ga je uiteindelijk ook meedoen als acteur, dan repeteer je op 23 juni, 7 juli en 21 juli (generale repetitie op locatie) in Amsterdam. Vervolgens speel je op (twee of meer dagen/dagdelen van) 23 t/m 26 juli, tijdens de conferentie.

Kortom: we zijn op zoek naar een diverse club enthousiastelingen (man/vrouw, jong/ouder, Nederlands/Anderlands, hiv-positief en hiv-negatief). Het is een internationale conferentie met bezoekers van over de hele wereld, dus je spreekt goed/verstaanbaar Engels. Het is natuurlijk handig als je in Amsterdam of omgeving woont, maar dat laatste is niet per se noodzakelijk: eventuele reiskosten worden vergoed. Ook is er een bescheiden vrijwilligersvergoeding.

Nog steeds interesse, heb je vragen of wil je je gewoon gelijk aanmelden voor de kennismaking? Stuur een email naar info@hellogorgeous.nl t.n.v. Róman Luijks met een korte motivatie en eventueel de vragen die je nog hebt.

Wie weet tot snel!

P.S.: Dit bericht delen vinden we lief!

1 reactie

  1. Joost Brantas on

    Put on a table 3 syringes with some blood, one is from a hiv patiënt and the other 2 are clean (one with hepatitis) and one is found but (sterilised) let people choose which one they want to hold and give it so that everyone is getting the needle in finger.
    And video the reaction , in fact they are all 3 clean but that’s only telling afterwards.

Leave A Reply