Emilio Kruithof / Another Day

0

Emilio Kruithof Another Day

Emilio Kruithof
“Another Day”
Zeefdruk, 2015
61 x 50 cm. ingelijst.
Ter beschikking gesteld door Jaski Gallery, Amsterdam

€ 600 – 1000

in 1995 studeerde Emilio Kruithof af aan de academie voor beeldende kunsten Sint Joost te Breda. Vrijwel direct werd hij uitgenodigd om aan tal van exposities deel te nemen. Emilio’s werk wordt in binnen- en buitenland zeer gewaardeerd. Zelfs in de bekende Amerikaanse soap ‘Gossip Girl’ maakt het onderdeel uit van het decor.

Toen hij achttien jaar was, in 1987, bracht Emilio Kruithof een bezoek aan het haags gemeentemuseum, waar in samenwerking met het Los Angeles County Museum of Art de expositie ‘the spiritual in art – het mysterie van de abstracten 1890 – 1985’ werd getoond. Deze tentoonstelling overweldigde hem dusdanig, dat hij besloot kunstenaar te worden.

Emilio leerde niet alleen op de academie schilderen, maar ook op een vakschool: “het ‘ gewone’ schilderen en de chemische processen in het laboratorium. kleurenleer en esthetica werden op een veel hoger niveau gedoceerd dan op de kunstacademie. uiteindelijk heb ik daar op materiaaltechnisch gebied veel meer geleerd.”

Nadat hij de academie had voltooid, besloot Emilio Kruithof dat hij als onafhankelijk, subsidievrij kunstenaar door het leven wilde gaan. Hij zag zich daardoor gedwongen om bij een kunsttransportbedrijf aan het werk te gaan: “in het mauritshuis heb ik alle meesterwerken letterlijk vastgehouden. op het restauratie-atelier leerde ik er de verschillende lagen onderscheiden. dat heeft mij mede gevormd.”

Comments are closed.