Jeannette Cornelisse / Foto Boek: Schuld Bekennen

0

Jeannette Cornelisse boek

Jeannette Cornelisse
Foto Boek: Schuld Bekennen
2013, oplage van 50

Een uitgestelde beslissing. Een onbezonnen daad. Een moment van onachtzaamheid. Pijnlijke herinneringen die velen herkennen, maar waarover weinigen praten. Uit persoonlijke ervaring weer ik dar ‘vergrijpen’ die door buitenstaanders worden weggewuifd als onbeduidend, zwaar kunnen wegen in de eigen belevingswereld. De vrouwen die ik portretteerde, delen dit gevoel. Geen van hen beging een misdaad in de letterlijke zin van het woord, toch bekenden zij voor mijn camera stuk voor stuk schuld.

De foto’s zijn visualisaties van innerlijke onmacht, knagende schuldgevoelens en pijnlijke geschiedenissen – zorgvuldig weggestopt, maar sluimerend altijd aanwezig.

Comments are closed.