Bas Kosters / Fetish Fashion

0

Bas Kosters Dash Column 40 Fetish Fashion

Bas Kosters
“Fetish Fashion”
Pen and aquarel op papier, 2015
29,7 x 21 cm.
Ter beschikking gesteld door Bas Kosters

€ 600 – 1000

Met een Master in Fashion Design van ArtEZ (2003) op zak begon Bas Kosters aan zijn spannende safari door de modewereld. Echter, je hoeft maar een blik te werpen op zijn uitgesproken kleurrijke en opmerkelijk consistente verzamelde werk om te zien dat zijn verhalen ver voorbijgaan aan kledingvoorstellen.

Hoewel Bas Kosters slechts om de mode-industrie heen cirkelt als de aantrekkelijke alien die hij is, omarmt hij juist de natuurlijke toegankelijkheid van mode, welke hem vrij gemakkelijk toegang biedt tot de harten en hoofden van mensen alwaar hij zijn magie verricht. Niet dat hij iets wil dicteren. De unieke performatieve kwaliteit van mode is dat het mensen de mogelijkheid biedt zich uit te drukken. En dit is precies waar de rijkgeschakeerde kunstenaar Bas Kosters over gaat. Zijn werk is onlosmakelijk verbonden met wie hij is; het is zijn ‘flow’. Er is geen plan, geen marketing, geen ego; alleen zijn aangeboren enthousiasme en oprechte engagement met de wereld zoals die is.

Bas Kosters’ solo-expositie ‘I want it to be soft’ in Museum Arnhem (2016) was een eerbetoon aan de behendige creatieve duizendpoot die hij eigenlijk is. Iconisch is een veelgebruikt begrip, maar het is wel degelijk van toepassing op het werk van Bas, wat bestaat uit daadwerkelijke mode, maar ook uit kostuumontwerpen, grafisch werk en illustraties, installaties en performance kunst, punkerige publicaties en geëngageerde protesten, commerciële creatieve samenwerkingen en alles wat de kunstenaar onder zijn gekoesterde fluïde autonomie wenst te scharen.

Comments are closed.