Nieuwe webserie over leven met hiv in Brazilië

0

Vanaf 1 december is de nieuwe webserie Closer op YouTube te zien. De serie telt vijf episoden (6 minuten elk) en gaat over een relatie tussen twee jongens waarvan de een hiv heeft.

Daniel en Antonio zijn twee jonge Brazilianen die in de buurt van São Paulo leven. De relatie wordt onder druk gezet wanneer Daniel erachter komt dat hij hiv heeft.

De serie is een mix van drama, romantiek, spanning en ook humor.

In Brazilië is praten over hiv nog een groot taboe. Er is de angst voor afwijzing en vooroordelen. De makers van de webserie willen met deze webserie het taboe doorbreken en acceptatie van mensen met hiv bevorderen.

De regisseur van Closer is Luis Fabiano Teixeira. Hij woont en werkt in Amsterdam en regisseerde de serie vanuit de hoofdstad. “Dit gng makkelijker dan het klinkt. De ruwe opnames werden steeds naar me toe gestuurd en ik gaf mijn aanwijzingen via vlogs. We werkten met een klein team, waarin iedereen elkaar goed begreep en hard werkte”, aldus Luis.

Kijk hier de trailer van Closer:

 

Leave A Reply