Dating app voor homo’s promoot hiv-stigma

0

Een nieuwe dating app uit Canada claimt dat al hun gebruikers ‘gezond’ zijn en geen hiv hebben.

Daddybear is een app die oudere homomannen (daddies) in contact brengt met bebaarde gays. Bij de uitleg over hun app zegt een vertegenwoordiger dat “als je je zorgen maakt over het ontmoeten van mannen met hiv, je opgelucht zult zijn met onze app, omdat we ons best doen om ervoor te zorgen dat alle users gezond zijn en geen hiv hebben”.

In een interview verklaarde de directeur van Daddybear dat niemand wil daten met iemand met hiv, tenzij hij zelf met hiv leeft.

“De meeste sugar daddies hebben echter geen hiv en willen geen ongewenst souvenir in de relatie brengen. Wij steunen mannen met hiv die andere mannen met hiv willen daten. Maar veel van de rijke en succesvolle homoseksuele daddies willen niet daten met iemand met hiv. Daarom hebben we deze app gelanceerd, om aan hun behoeftes te voldoen.”

Onder het bericht van Queerty over deze app wordt in de commentaren de makers van de app serofobie verwijt.

De app is ook te verkrijgen in de Nederlandse app store van ITunes.

Leave A Reply