De verbindende factor

2

Orlando Lansdorf leeft met hiv en woont sinds kort in het Italiaanse Emilia- Romagna, waar hij is gaan werken als hiv-test counselor. Op onze site zal hij regelmatig vertellen over zijn ervaringen daar.

Je komt uit Turkije en studeerde in Milaan. Niemand weet dat je gay en hiv-positief bent. Na je studie word je door je ouders teruggehaald. Je had slechts voor vier weken medicatie en nog geen zorgverzekering. Je hebt er alles aan gedaan om alsnog medicatie te krijgen. Zonder succes.

De paniek werd groter.

Net voor je naar Turkije terugging, heb je mij leren kennen. Gelukkig. Ik belde met vrienden in Nederland om een oplossing te bedenken. En ja hoor. We konden nog aan een potje Atripla komen. Vanwege strenge controles kon het echter niet per post worden opgestuurd.

Na een oproep op Facebook kregen we geweldige reacties van een aantal mensen, die diezelfde week nog naar Istanbul zouden vliegen en bereid waren het risico te nemen.

De pillen werden om half acht ’s ochtends meegegeven aan een vriend op Amsterdam CS, die ze weer doorgaf aan een andere vriend, die gelukkig zonder problemen aankwam.

In Turkije kon de medicatie natuurlijk niet naar je ouders huis worden opgestuurd. Ze zouden vragen kunnen stellen. Daarom stuurden we het naar het postkantoor in je woonplaats, 600 kilometer van Istanbul, waar je ze op kon halen.

Wat een opluchting, wat een hulp! We zijn er om elkaar te helpen…om voor elkaar te zorgen. Hiv kent geen grenzen, net als mijn dankbaarheid.

 

2 reacties

 1. Gerwin Van den boogaard on

  Goede middag

  Hierbij een vraag. Van een atripla gebruiker
  Wij gaan verhuizen naar Italië
  Kan jij me vertellen hoe hiermee om te gaan, kan ik dit verkrijgen in Italië, dekking door verzekering of niet . Zo ja welke en wat zou de prijs zijn als het niet vergoed wordt
  Vele vragen maar wel heel belangrijk en tot nu toe kan eigenlijk niemand mij een antwoord geven

  Hoor graag van je

Leave A Reply