Hiv-testweek in Amsterdam

2

Tijdens de hiv-testweek van 28 november tot en met 4 december kun je je gratis en anoniem testen op hiv in Amsterdam. Bij veertien huisartspraktijken, in vier ziekenhuizen, bij de GGD Amsterdam en ook op enkelen markten in de stad kun je je laten testen. In de meeste gevallen gaat het om een hiv-sneltest, die binnen 60 seconden het resultaat geeft.

Het doel van de testweek is om Amsterdammers aan te sporen zich op hiv te laten testen. Als een hiv-infectie wordt vastgesteld kan onmiddellijk met behandeling worden gestart. De Hiv-testweek is een initiatief van het H-TEAM, het Amsterdam samenwerkingsverband van alle organisaties die met hiv te maken hebben. Met vroege opsporing en snelle behandeling wil het H-TEAM de hiv-epidemie definitief stoppen.

Er leven in Nederland bijna 23.000 mensen met hiv. Daar komen elk jaar nog zo’n kleine duizend mensen bij. In Amsterdam zijn dat jaarlijks nog steeds 200 à 300 nieuwe hiv-infecties.

In ons komende nummer staat een interview met Godelieve de Bree, coördinator van het H-team. De wintereditie komt eind november uit.

2 reacties

  1. Het OLVG, DC Klinieken, Slotervaart en AMC doen mee met de hiv-test week dit jaar. Je zou Soa Aids Nederland kunnen vragen naar de lijst met huisartsen die meedoen: info@soaaids.nl

Leave A Reply