Pop-up fototentoonstelling Aids Fonds

0

Het Aids Fonds startte 26 april een nieuwe campagne ‘Geen medicijnen is doodzonde’ met een pop-up fototentoonstelling aan het IJ in Amsterdam.

Drie dagen lang  is de fototentoonstelling met foto’s van Sacha de Boer op de IJpromenade te bezoeken.  De foto’s  hangen in twee zeecontainers en vertellen  de schrijnende verhalen van deze jonge mensen met hiv.

Fotografe Sacha de Boer maakte de portretten in Oekraïne, Myanmar en Zuid-Afrika.

De fototententoonstelling op de IJpromenade wordt dinsdag 26 april om 13.00 uur geopend door fotografe Sacha de Boer zelf.  De foto’s worden ook in de campagne gebruikt en zullen onder andere te zien zijn op billboards op de NS-stations en op straat en ook online.

Petitie
Bijna 60 procent van mensen met hiv in de wereld, maar liefst 21 miljoen mensen,  heeft geen toegang tot levensreddende medicijnen. Belangrijk onderdeel van de nieuwe campagne is daarom een petitie waarmee het Aids Fonds oproept om medicijnen toegankelijk te maken overal in de wereld.

Tijdens de VN top, begin juni in New York, zullen regeringsleiders de hiv- en aidsbestrijding opnieuw bespreken en nieuwe doelen stellen voor de komende jaren. Er moeten volgens het Aids Fonds ambitieuze afspraken worden gemaakt over de toegang tot medicijnen en goede zorg voor mensen met hiv, in het bijzonder jongeren.  Het Aids Fonds wil de Nederlandse delegatie met die opdracht  laten afreizen, ondersteund door zoveel mogelijk handtekeningen.

De pop-up fototentenstelling is te bekijken van dinsdag 26 tot en met donderdag 28 april, dinsdag van 13.00 tot 17.00 uur, de andere dagen van 10.00 tot 17.00 uur. Alle verhalen,  met de foto’s, zijn ook te vinden op aidsfonds.nl/doodzonde. Daar kan ook de petitie ondertekend worden.

Leave A Reply