Lijf: Pauline

0

Pauline (40): ‘Ik voel me vrij in mijn lijf, dat is eigenlijk altijd al zo geweest. Ik denk niet na over wat ik er wel of niet mooi aan vind, voel me er fijn in. Mijn lichaam is heel fit en ik kan het expressief gebruiken, ermee communiceren. Dat ik jarenlang ballet heb gedaan, draagt daar waarschijnlijk aan bij. Van nature heb ik de neiging om me mee te laten voeren door enthousiasme, verleidingen en gevoelens en mijn lijf doet daaraan mee. Dagelijkse meditatie en yoga helpen me om terug te keren in mezelf. In yoga geef ik ook les. Het is voor mij moeilijk om te zeggen of hiv een impact heeft op mijn lijf. Soms voel ik me moe, maar is dat gerelateerd aan mijn hiv? Ik probeer vooral er niet over te oordelen. Ook als ik me wat minder voel: dat mag er zijn.’

Dit artikel verscheen eerder in hello gorgeous #12.

Tekst Caspar Pisters Fotografie Caroline Bijl

Leave A Reply