Gratis hiv-sneltest in OLVG

0

OLVG laat Wereld Aids Dag niet onopgemerkt voorbij gaan. Het grootste hiv-behandelcentrum van Nederland biedt van 30 november tot en met 4 december de mogelijkheid om gratis en anoniem een hiv-sneltest te doen. Op 1 december, Wereld Aids Dag, houden de internisten en verpleegkundig specialisten van het behandelcentrum bovendien een speciaal twitterspreekuur.

De hiv-sneltest wordt discreet afgenomen en de testuitslag is binnen 15 minuten bekend. Er is een verpleegkundig consulent aanwezig voor het verstrekken van informatie en het verlenen van psycho-sociale hulp.

Vanaf maandag 16 november kan via telefoonnummer (020) 599 3656 een anonieme afspraak worden gemaakt. De testen worden afgenomen op locatie Oost, van 09.00 tot 18.00 uur.

Het is het achtste jaar op rij dat OLVG de sneltest aanbiedt. In de laatste jaren maakten ruim 1000 mensen gebruik van de mogelijkheid om zich snel en anoniem te laten testen. Dit jaar worden op verschillende locaties in Amsterdam hiv-test aangeboden in de periode rond Wereld Aids Dag. De Amsterdamse organisaties die de hiv-test aanbieden werken samen binnen het H-team: Hiv Transmissie Eliminatie Amsterdam. Het H-team heeft als doel de verspreiding van hiv op stadsniveau te stoppen.

Twitterspreekuur
Op 1 december, Wereld Aids dag, houdt het Hiv-behandelcentrum OLVG een speciaal twitterspreekuur. Van 19:00 tot 20:00 uur zitten internisten Kees Brinkman en Guido van den Berk en de verpleegkundig specialisten klaar om vragen te beantwoorden over hiv en aids. Twitteren kan via @olvg of #OLVGspreekuur.

Leave A Reply