Resultaten achterbanpeiling Poz&Proud

0

De resultaten zijn binnen van de peiling die Poz&Proud, homosectie van de Hiv Vereniging Nederland, hield onder zijn achterban.

Een aantal van de opvallendste resultaten op een rijtje:

Tweederde van de respondenten is ouder dan 45 jaar, jongere mannen zijn licht ondervertegenwoordigd. Een overweldigende meerderheid open is over zijn eigen hiv-status. Bovendien kent vrijwel iedereen minstens een paar andere mensen met hiv in zijn eigen omgeving.

Tweederde omschrijft de sociale activiteiten als laagdrempelig . Het belangrijkste kritiekpunt is dat activiteiten te veel in Amsterdam geconcentreerd zijn.

Mannen die minder open zijn over hun hiv-status zien namelijk meer belemmeringen om aan de activiteiten deel te nemen, maar hebben er tegelijkertijd meer behoefte aan anderen te ontmoeten. Ook vindt deze groep het vergroten van de zichtbaarheid van hiv minder belangrijk. Opvallend, omdat de wens zich om gelijken te voelen bij hen juist hoger is en die wens met weinig zichtbaarheid moeilijk te realiseren is.

Vrijwel alle deelnemers aan het onderzoek vinden het belangrijk dat er een organisatie voor homomannen met hiv bestaat. Bovendien vindt een ruime meerderheid dat Poz&Proud veel voor ze kan bereiken.

Het volledige rapport (in PDF) kun je hier lezen.

Wil je meepraten over wat de resultaten betekenen voor het beleid van Poz&Proud? Er komt ook een thema-avond over het achterbanonderzoek: 25 september a.s. vanaf 20.00 uur in het pand van de HVN, Eerste Helmersstraat 17 te Amsterdam. Opgeven voor deze avond is niet nodig.

 

 

Leave A Reply