Geen medicatie is doodzonde

0

Vandaag is de nieuwe campagne van het Aids Fonds gelanceerd: Geen medicatie is doodzonde.

Wereldwijd hebben ruim 22 miljoen mensen geen toegang tot hiv-medicatie. Met als gevolg dat veel mensen nog steeds dood gaan aan de gevolgen van aids. Niemand zou mogen sterven aan aids omdat er geen medicatie is!

De campagne is gestart met de opening van een fototentoonstelling van Sacha de Boer waarin 20 portretten van mensen en hun medicatie centraal staan. De opening is mede gedaan door de nieuwe ambassadeur van het Aids Fonds: Freek Bartels.

De fototentoonstelling is van 19 – 30 mei te zien op het Museumplein en van 30 mei – 19 juni bij de Stopera in Amsterdam

Het fonds roept zoveel mogelijk mensen op om een petitie te tekenen. Hiermee wil ze bereiken dat de Nederlandse regering het patentenbeleid op de agenda zet tijdens haar voorzitterschap van de Europese Unie.

Wil je deze petitie ook tekenen? Dat kan via: http://bit.ly/ik-teken-petitie-medicijnen

Leave A Reply