Gratis PrEP in San Francisco?

0

Een gemeentebestuurder uit San Francisco (VS) wil dat iedereen die vraagt om PrEP dit gratis kan krijgen.

PrEP is een middel (in de vorm van het hiv-medicijn Truvada) dat iemand vóóraf bescherming kan bieden tegen hiv. In Amerika is het al een aantal jaren op de markt, en in de meeste staten wordt het deels vergoed door de ziektekostenverzekering. Iemand die PrEP gaat gebruiken moet zelf ook bij betalen.

Als het voorstel van David Campos deze week door de meerderheid van het gemeentebestuur wordt aangenomen, zal San Francisco de eerste stad ter wereld zijn waar de preventiepil gratis wordt aangeboden.

Het aantal nieuwe hiv-infecties per jaar is dalende in de Amerikaanse stad. Campos: ‘Willen we deze trend voortzetten dan zal PrEP beter beschikbaar moeten worden.’  Geschat wordt dat slechts 1.000 inwoners van SF toegang tot PrEP hebben.

 

Leave A Reply