Can I get an Amen?

0

Pjotr is 23 lentes jong, heeft 2 lentes hiv en is meer dan gelukkig. Voor hello gorgeous schrijft hij regelmatig over zijn ervaringen en belevenissen met liefde, leven en alles er tussen in.

Hoeveel laat jij je door een oordeel beïnvloeden? Een oordeel van iemand anders? Een oordeel over jezelf?

Ik keek deze week naar een tv-programma. Over een vrouw, van midden dertig, die haar geluk had gevonden in stijldansen.

Ze vertelde dat ze aantal jaren geleden kanker had gehad en toen ze daarvan genezen was wilde haar man van haar scheidden. Ze raakte in de put, maar toen ontdekte ze stijldansen en daar haalt ze nu haar geluk uit.

‘Je kunt jezelf zijn en niemand oordeelt over wie ik ben, niet dat ik kanker heb gehad of dat ik gescheiden ben’ zei ze.

Ik dacht toe: hoe moeilijk kan je het jezelf maken door alle oordelen die je hebt over ‘negatieve’ dingen die er in je leven gebeuren. Ik zag bij die vrouw dat ze haar ‘ellende’ elke dag met zich meesleepte en pas bij het dansen kon ze die last loslaten.

Hoe zou het zijn als je dat in je dagelijks leven ook kan doen? Ook al ben je gescheiden, ben je homo, ben je hetero, heb je kanker (gehad) of heb je hiv.

Hoeveel negatieve dingen in het leven laten het jou weerhouden om het fantastische mens te zijn wie je bent? Hoe zou het zijn als we met z’n allen wat liefdevoller met elkaar en met onszelf om zouden gaan?

En zoals Rupaul na elke aflevering van zijn tv-programma Rupaul’s Drag Race zegt: ‘If you can’t love yourself, how in the hell can you love somebody else? Can I get an Amen?’

Amen!

Leave A Reply